Här – Nu

1994_Har_&_Nu_Goteborg_1

Här – Nu

Statens konstråd årsbok 26, år 1994

Text Ann-Sofi Noring

Nu och här skriver solen på en brandmur invid Samhällsvetenskapligt centrum i Göteborg. Det är Kent Karlsson som av emaljerade plåtbrickor har tecknat en världskarta på väggen, brickor som är monterade så att de rör sig i havsvinden. Kartan böljar i ständigt nya mönster. Bilden vi ser beror av vindens och ljusets spel och uppstår i ett ständigt pågående NU. Ett offentligt konstverk saknar öppettider. Infällda speglar skapar på kartan solkatter, som rör sig med solens gång. Ljusfläckarna är formade till ord, nya ord uppstår i ett flöde – NU, HÄR. ”Alla projektioner av världen är falska, så och denna”, kommenterar Kent Karlsson sitt verk.

1994_Har_&_Nu_Goteborg_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *